Libanonilainen Tania El Khoury nousi ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon voittajaksi

Tiedote 23.9.2017

ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon voittaja 2017 julkistettiin lauantaina 23.9. klo 20.00 ANTI – Contemporary Art Festivalilla Kuopion ravintola Introssa. Maailman ainoa live art -palkinto jaettiin nyt neljännen kerran.

Tania El Khoury jätti taakseen muut upeat nykytaiteilijat ja ehdokkaat: Sethembile Msezanen (Etelä-Afrikka), The vacuum cleanerin (Iso-Britannia) ja Alexandra Piricin (Romania).

Palkinto on arvoltaan 30 000 euroa, mikä tekee siitä yhden Suomen suurimmista kulttuuripalkinnoista. ANTI Festival International Prize for Live Art jaetaan vuosittain yhdelle live art -taiteen kentällä toimivalle taiteilijalle tai ryhmälle. Vuoden 2017 palkinnonsaajan valitsi kolmihenkinen jury, jonka puheenjohtajana toimii Fiona Winning (AU), entinen Sydney Opera Housen ohjelmajohtaja. Raadin muut jäsenet ovat Live Art Development Agencyn perustajajäsen Lois Keidan (UK) ja Pariisissa asuva taiwanilainen taiteilija ja kuraattori River Lin (TW).

”Herkkyys, jolla Tania ohjaa yleisökokemusta, on ainutlaatuista. Kokemus pysyy meissä, ja joskus se kirjoitetaan meihin – sananmukaisesti. Hän on tuonut esille aikamme polttavia kysymyksiä luomalla resonoivia kokemuksia, jotka herättävät keskustelua ja mielenpiteiden vaihtoa,”

kirjoittaa jury voittajasta.

Tania El Khoury voitti 15 000 euron rahapalkinnon lisäksi samansuuruisen tuotantoavustuksen uuden teoksensa tuomiseksi ANTI-festivaalille 2018. Palkinnon rahoittaa Saastamoisen säätiö.

Tania El Khoury (LB)

Tania El Khoury on libanonilainen, feministinen live art -taiteilija, joka työskentelee Lontoossa ja Beirutissa. Hän luo interaktiivisia installaatioita ja esityksiä, joissa yleisöllä on aktiivinen rooli. El Khouryn teoksia on esitetty viidellä eri mantereella, museoissa ja julkisissa tiloissa. Hän on ollut ehdokkaana useiden kansainvälisten taidepalkintojen saajaksi ja voittanut Total Theatre Innovation and the Arches Brick -palkinnon.

El Khoury työstää parhaillaan taiteellista väitöskirjaansa Royal Hollowayssa, Lontoon yliopistossa. Hänen tutkimuksensa ja julkaisunsa keskittyvät live art -taiteen interaktiivisuuteen Arabi-kevään jälkeisenä aikana.

Hän on myös yksi Dictaphone Group -kollektiivin perustajajäsenistä. Beirutlainen Dictaphone Group on urbaania tutkimusta ja paikkasidonnaisia esityksiä tekevä kollektiivi.

Tania El Khoury - Photo: Ibrahim Fakhri
Tania El Khoury – Photo: Ibrahim Fakhri
www.taniaelkhoury.com

”Olen innoissani ja otettu saadessani tämän palkinnon. Merkitsee paljon, että inspiroivat ja kokeneet juryn jäsenet ovat huomioineet minut. Odotan kovasti työskentelyä ANTI-festivaalin kanssa; olen varma, että tunnen oloni kotoisaksi ympäristössä, joka kannustaa yhdistämään taidetta ja politiikkaa,”

Kuopiossa vieraileva El Khoury sanoo.


Lisätietoja

Palkinnonsaajaehdokkaat ja lisätietoja palkinnosta:

www.antifestival.com/live-art-prize

Elisa Itkonen, elisa@antifestival.com, 050 305 2005

Kuvat

River Lin & Tania El Khoury – Kuva: Pekka Mäkinen
Tania El Khoury – Kuva: Ibrahim Fakhri

ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon rahoittaa:

sas_logo_1