Kuopion alue, taide, maahanmuuttajat

Keskustelutilaisuus maanantaina 19.3.2018 klo 16.00

Paikka: ANTI OFFICE, Nahkurinkatu 1, Kuopio

ANTI-festivaali kutsuu Kuopion alueella toimivat taiteilijat ja taidetoimijat keskustelemaan taiteen tekemisestä uusien maahanmuuttajien parissa ja heidän kanssaan Itä-Suomessa.

Tapaaminen on ensisijaisesti suunnattu yhteisötaiteen kontekstissa tai rajapinnoilla työskenteleville taiteilijoille, jotka ovat työskennelleet tai ovat tulevaisuudessa kiinnostuneita työskentelemään maahanmuuttajien parissa.

Tilan rajallisuuden takia ja kahvitarjoilun järjestämiseksi, ilmoittauduthan tapaamiseen sähköpostitse 15.3. mennessä: elisa@antifestival.com !

Keskustelukieli: suomi

Taustaa

ANTI-festivaali toteutti vuosina 2016-2017 taidepilotin osana New Start Finland! -nimistä tutkimusprojektia. New Start Finland! on osa laajempaa PROMEQ – Osallistava terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen -hanketta (2016-2019), ja sitä johtaa professori Janet Anand.

New Start Finland! -projektin tavoitteena on edistää maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden terveyttä, hyvinvointia ja kotiutumista. Tutkimusprojektiin kuuluu neljä käytännön pilottiprojektia, joista yksi oli ANTI-festivaalin ja taiteilija Ernest Truelyn Kuopio Encounters -pilotti.

Kuopio Encounters päättyi lokakuussa 2017, ja haluamme nyt jakaa sen aikana kerättyjä kokemuksia ja tietoja alueen muille yhteisöjen kanssa toimiville taidetoimijoille ja taiteilijoille.

Haluamme myös kuulla muiden kokemuksia tai mahdollisia suunnitelmia maahanmuuttajien kanssa toteutetuista taideprojekteista. Mikä on toiminut? Mikä ei ainakaan toimi? Mikä voisi toimia?

Lisätietoja: Elisa Itkonen, elisa@antifestival.com, 050 305 2005

Kuva: Pekka Mäkinen. Kuopio Encounters -tapahtuma 23.9.2017

Promeq_NewStartFinland_logo