Digivalmentaja ja yrittäjä Jenni Rissanen ANTI-festivaalin puheenjohtajaksi

Tiedote 3.4.2018

ANTI – Contemporary Art Festival yhdistys ry valitsi 27.3.2018 pidetyssä vuosikokouksessaan uuden hallituksen. ANTI-festivaalia järjestävän yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Jenni Rissanen, digivalmentaja ja Paju Consulting Oy:n toimitusjohtaja.

Photo: Carita Ahonen - Jenni Rissanen
Photo: Carita Ahonen – Jenni Rissanen

Rissanen on toiminut yhdistyksen hallituksessa jo yhden kauden ja ottaa nyt
puheenjohtajuuden vastaan innostuneena:

”Kasvava megatrendi on vähentää kuluttamista ja omistamista, niiden sijaan haetaan elämyksiä. Minulla ei ole muistikuvia siitä, mitä olen ostanut viime syksynä. Sen sijaan muistan kirkkaasti bailanneeni Kuopion torilla merikontissa ANTI-festivaalin teoksessa 10 Minute Dance Parties, jonka taiteilija Joseph O’Farrell toteutti yhdessä Petosen nuorten kanssa. Muistan teinien innostuksen, muistan mitä biisejä soitettiin, muistan energian ja ilon.

ANTI on lahja. Yhdistyksen hallituksen tehtävänä on vaalia tätä lahjaa: hallitus sparraa ammattitaitoista ja tinkimätöntä festivaalihenkilöstöä heidän työssään. Hallituksessa on upea edustus erilaista osaamista, taitoja ja verkostoja, mikä antaa erinomaisen pohjan tälle työlle.

ANTI on rohkea, röyhkeä, runsas ja erilainen lahja. Haastan sinua ottamaan sen vastaan, varsinkin jos olet taiteesta vähän ymmärtävä tavis kuten minä. Taide rakentaa siltoja eri kulttuurien, sukupolvien ja ajatusmaailmojen välille. Näitä siltoja ja kohtaamisia ei voi koskaan olla liikaa.”

Yhdistyksen hallitus uudistui monelta osin, kun muutamat pitkäaikaiset jäsenet antoivat tilaa uusille. Hallitukseen valittiin uusina jäseninä Kuopion alueen kauppakamarin koulutuspäällikkö Johanna Haapakorva, Call To Action Oy:n toimitusjohtaja Aki Karkulahti ja Savonia-ammattikorkeakoulun TKI-asiantuntija Jyri Wuorisalo. Hallituksessa jatkavat Jenni Rissasen lisäksi Kuopion kaupungin kulttuurisuunnittelija Jonna Forsman, toimittaja ja kirjallisuuden opettaja Anu Pöntinen ja Data Group Oy:n toimitusjohtaja Eric Valta.

Lisätietoja: Elisa Itkonen, 050 305 2005 / elisa@antifestival.com

Kuvassa: Jenni Rissanen, kuvaaja: Carita Ahonen