Avoin taiteilijahaku: Yhteisötaiteen projekti turvapaikanhakijoille

ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään 16. kerran 18.-24.9.2017. Etsimme nyt 1-2 Suomessa asuvaa ja työskentelevää taiteilijaa toteuttamaan yhteisötaiteen projektin ja sen pohjalta paikkasidonnaisen teoksen festivaalille.

Mukaan voi hakea jo olemassa oleva työpari tai yksittäinen taiteilija. Olemme erityisen kiinnostuneita taiteilijoista, joilla on kokemusta monikulttuuristen yhteisöjen kanssa työskentelemisestä.

Projekti on osa Itä-Suomen yliopiston sosiaalityön New Start Finland! -tutkimushanketta. Hankkeessa tutkitaan keinoja edistää aikuisten turvapaikanhakijoiden terveyttä, hyvinvointia ja kotoutumista. Taideprojektin osallistujiksi etsitään juuri turvapaikan saaneita ja suomalaisia 18-29-vuotiaita miehiä. Taiteilijoilta vaaditaan sitoutumista New Start Finland! -hankkeen tutkimuksellisiin tavoitteisiin ja heidän tehtävänään on:

noin 12 työpajan ohjaaminen yhteisöosallistujille Kuopiossa huhti-lokakuussa 2017
yhteisötaideteoksen suunnitteleminen, ohjaaminen ja esittäminen ANTI-festivaalilla
työpäiväkirjan pitäminen
avustaminen tutkimuskyselyiden toteuttamisessa
projektin arviointi yhdessä tutkijoiden ja ANTI-festivaalin kanssa

Työ on projektiluontoista ajalla 1.3.-31.11.2017, ja kokonaistyömäärä vastaa noin kahden kuukauden kokopäivätyötä. Projektipalkka on noin 4 000 €/taiteilija. Työn aloittamisajankohta ja muu aikataulu ovat neuvoteltavissa. Projektin työkielinä ovat englanti ja suomi.


Kaikki hakemukset tulee lähettää sähköisen lomakkeen kautta englanniksi.
Hakemuksen viimeinen jättöpäivä on 15.1.2017.


Lomakkeeseen voi lisätä linkin työnäytteisiin ja CV:n sekä muun hakemusta tukevan liitteen. Käsittelemme ainoastaan hakemukset, jotka seuraavat annettuja ohjeita.

Suosittelemme tutustumaan ANTI-festivaalin taiteelliseen linjaan esimerkiksi Vimeo-sivullamme! Lisätietoja: ANTI-päällikö Elisa Itkonen: elisa@antifestival.com, 050 305 2005

ANTI – Contemporary Art Festival

Osallisuus, dialogi ja vuorovaikutus: ANTI työskentelee innovatiivisten taiteilijoiden kanssa projekteissa, jotka tutkivat ja avartavat urbaania tilaa.

ANTI-festivaali järjestetään vuosittain Kuopiossa, ja lisäksi osallistumme taiteen ja taiteilijoiden työn kehittämiseen ympärivuotisesti erilaisten yhteistyöhankkeidemme kautta.

Teokset ottavat haltuunsa kaupungin julkisia tiloja – koteja, kauppoja, toreja, yrityksiä, metsiä, järviä. Yleisö ja erilaiset yhteisöt pääsevät arjen keskellä osaksi teoksia – tekemään ja kokemaan niitä. Osallistuminen on yleisölle maksutonta.

Tapahtumamme on esittänyt ja tilannut teoksia maailman kiinnostavimmilta taiteilijoilta Euroopasta, Yhdysvalloista, Australiasta, Meksikosta, Japanista ja johtavilta taiteilijoilta Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Islannista. Ylpeinä tuemme kasvavaa nousevien taiteilijoiden joukkoa ja usein nostammeensimmäisenä heitä kansainvälisen huomion kohteiksi.