ANTI-festivaalin 2018 ohjelmisto täydentyy!

Tiedote 26.6.2018

ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään 17. kerran Kuopiossa 25.-30.9.2018. Tänä vuonna festivaali keskittyy leikin, leikkisyyden, pelin ja pelillisyyden teemoihin.

Ohjelmistossa mukana nyt myös:


Anna Maria Häkkinen, Lotta Suomi & Emil Uuttu (FI): Wrestling Club

Paini ei ole sidoksissa lukumäärään tai ruumiillisiin seikkoihin: ikään, kokoon tai sukupuoleen. Wrestling Club on työpaja ja esitys. Työpajoissa taiteilijat ja paikalliset osallistujat kokoontuvat yhteen painimaan ja valmistelemaan ruumiitaan esityksiä varten. Yleisö kutsutaan seuraamaan painimista – ennalta määriteltyä, mutta ennakoimatonta esitystä. Painia säestää mataliin taajuuksiin perustuva bassomusiikki, joka välittää painijoiden ruumiilliset kokemukset myös yleisölle. Kuva yllä: Kristian Palmu

LUE LISÄÄ


Meetlab (HU): TRON

Kutsumme kuopiolaiset pelaamaan ja seuraamaan TRONia, legendaarista videopeliä! Kahdelle pelaajalle tarkoitettu TRON heijastetaan julkisen rakennuksen seinään ja se vie meidät takaisin ajassa ensimmäisten videopelien aikaan. Pelataan, hurrataan ja haastetaan voittajia läpi illan!

LUE LISÄÄ

Tron_image


Theatre of Research (DE): Playing Up

Tee vaatteita ruuasta, makoile autojen päällä, tanssi eläinten kanssa, osallistu ketsuppisotaan, seuraa ohikulkijoita, keksi oma urheilulaji, etsi ihmeitä. Playing Up ammentaa Live Art –taiteen perusteemoista ja uraauurtavista teoksista ja on peli, johon aikuiset ja lapset voivat osallistua yhdessä. Teos on Sibylle Petersin suunnittelema ja saksalaisen Theatre of Researchin ja isobritannialaisten Live Art Development Agencyn sekä Tate Early Years and Family -ohjelman julkaisema ja tuottama. Kuopiossa peliä fasilitoi Christopher Weymann.

LUE LISÄÄ

Photo: Seraphina Neville
Photo: Seraphina Neville

ANTI pop-up-pelitila

ANTI pop-up-pelitila on yhtä aikaa festivaalikeskus ja paikka pelaamiselle ja leikille. Tila on auki koko festivaaliviikon ajan 25.-30.9.2018. Olemme kutsuneet joukon taiteilijoita ohjaamaan kehittämiään, innovatiivisia ja yllätyksellisiä pelejä tilassa. Pop-up-pelitilan ohjelmistoon kuuluvat:


Richard DeDomenici (UK): The Swivelympics

Swivelympics eli hyrräolympialaiset on tilaisuutesi menestyä kansainvälisessä urheilussa ilman, että nouset edes jaloillesi! Swivelympicsin tavoitteena on – maailman rauhan ja inhimillisen ymmärryksen lisäksi – kerätä mahdollisimman suuri määrä kierroksia itsensä ympäri perinteisellä toimistotuolilla. Tämän hetkinen maailmanennätys on 48,5 kierrosta. Jos ylität ennätyksen, voitat aidon, muovisen kultamitalin!

LUE LISÄÄ

IMG_3458


Hai Art, Antye Greie-Ripatti (DE/FI), Juan Duarte Regino (MX) & Eerika Jalasaho (FI): Sound Map Kuopio

Sound Map Kuopio, uusi ääniteos ja älypuhelinsovellus julkaistaan ANTI-festivaalilla! Sound Map Kuopio kokoaa Kuopion äänimaailmoja mielikuvituksellisella ja osallistavalla tavalla. Mitkä äänet liittyvät olennaisesti Kuopioon, pidit niistä tai et?

LUE LISÄÄ

Photo: Eerika Jalasaho
Photo: Eerika Jalasaho

point and place (UK etc): Hexagons

Hexagons on taiteilijakollektiivi point and placen kehittämä peli, joka tutkii kommunikaation muotoja ja tekoja. Peli perustuu yli 10 vuoden yhteisöllisen työskentelyn tuloksena syntyneeseen kuva-arkistoon ja se koostuu 33 parillisesta kuvasta, jotka on printattu kuusikulmaisille paloille. Hexagons on kutsu pelaamaan ja tutkimaan. Sitä voidaan pelata kuten perinteistä Pelmanism-muistipeliä tai käyttää aloituksena luovalle vuorovaikutukselle.

LUE LISÄÄ


Games for Health Finland & IGDA Kuopio: Retro Game Corner

ANTI-festivaalin paikalliset pelialan kumppanit pystyttävät pelitilaan nurkkauksen, jossa voi pelata retropelejä hyvässä seurassa. Retropelit luovat alustan ylisukupolvelliselle videopelikokemuksien jakamiselle, kun vaikkapa lapset vanhempineen voivat osallistua yhdessä!


Tutustu myös huhtikuussa julkaistuun ohjelmistoon:

Madeleine Flynn & Tim Humphrey (AU): Pivot
Action Hero (UK): Oh Europa
Tania El Khoury (LB): The Search for Power &
As Far As My Fingertips Take Me
Signe Becker (NO), Rosalind Goldberg (SE) & Ingvild Langgård (NO): Still Life

Yksityiskohtainen festivaaliohjelmisto julkaistaan elokuussa. Festivaali on yleisölle ilmainen.

Lisätietoja verkkosivuillamme ja Elisa Itkonen, elisa@antifestival.com, +358 50 350 2005.

Liity ANTI 2018 -Facebook-tapahtumaan!

 

ANTI_uutiskirje_logot_800x350px