ANTI-festivaali ja Amnesty Kuopio tanssittavat pakolaisten oikeuksien puolesta 18.6. klo 12

Tiedote 6.6.2018

ANTI – Contemporary Art Festival ja Amnesty Internationalin Kuopion paikallisryhmä järjestävät yhteisöllisenOta minut vastaan -tanssitapahtuman Kuopion torilla maanantaina 18.6.2018 klo 12.00-13.00. Positiivisella flash mob -tempauksella on tarkoitus nostaa esiin vakava aihe: pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden
oikeudet Suomessa ja maailmanlaajuisesti.

Tavoitteena on myös tuoda yhteen suomalaisia ja maahanmuuttajia ja luoda dialogia heidän
välilleen taiteen kautta.

Pakolaistilanne on maailmanlaajuisesti huonompi kuin koskaan. Turvattomuutta ja vainoa pakenevat päätyvät huonoihin oloihin lähelle kotiaan tai matkaavat hengenvaarallisissa olosuhteissa länsimaihin. Vauraimpiin maihin päätyvät saavat kylmän vastaanoton, kun kansainvälisen suojelun myöntäminen on yhä tiukemmassa ja liian moni pakotetaan palaamaan kotimaahansa. Kiintiöpakolaisena Eurooppaan pääsevien määrä
on suhteettoman alhainen.

Ota minut vastaan -tempaus haluaa pysäyttää Kuopion asukkaat ja saada heidät huomioimaan pakolaistilanteen vaikutukset heidän omassa lähiympäristössään. Jokainen voi omalla toiminnallaan parantaa yleistä suhtautumista muualta tulleisiin!

Lisätietoja:

ANTI-festivaali

Elisa Itkonen, 050 305 2005, elisa@antifestival.com

Amnestyn Kuopion paikallisryhmä
Nelli Partanen, 044 261 2319, nellipartanen9@gmail.com

Amnesty International Suomen osasto: Pakolaiset ja siirtolaiset


Tervetuloa tanssiharjoituksiin!

Ota minut vastaan -tanssia harjoitellaan ilmaisissa, kaikille avoimissa työpajoissa. Mukaan toivotaan monikulttuurista joukkoa!

Harjoitukset järjestetään

tiistaina 12.6. ja torstaina 14.6. klo 16.00-18.00 
Monikulttuurisuuskeskus Kompassilla (Hapelähteenkatu 33, 70110 Kuopio, 2. krs) sekä
maanantaina 18.6. klo 10.00-11.00 Hapelähteen puiston leikkikentällä (Snellmaninkatu 41).

Koreografiasta ja työpajojen ohjauksesta vastaa tanssitaiteilija Terhi Hartikainen. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa tanssikokemusta.

Lisätietoja ja vapaaehtoiset ilmoittautumiset Elisa Itkoselle: 050 305 2005, elisa@antifestival.com!


ANTI-festivaalin taidetyöpajat maahanmuuttajille

Tapahtuma on osa ANTI-festivaalin POMPPU – pop-up-taidetta maahanmuuttajille -hanketta, jossa eri alojen taiteilijat toteuttavat maahanmuuttajille suunnattuja, matalankynnyksen pop-up-taidetyöpajoja
vuoden 2018 aikana.

ANTI – Contemporary Art Festival on kansainvälinen festivaali, joka valtaa syksyisin, mutta myös ympäri vuoden Kuopion julkisia tiloja osallistavalla nykytaiteella. Seuraava festivaali järjestetään 25.-30.9.2018.

LUE LISÄÄ

AI_logo_kelt_cmykKuopion paikallisryhmä

Ihmisoikeuksien puolesta taisteleva Amnestyn Kuopion paikallisryhmä muistuttaa, että jokainen voi pyrkiä vaikuttamaan paikalliseen, Suomen sisäiseen ja koko Euroopan Unionin pakolaispolitiikkaan.

Allekirjoittamalla Amnestyn vetoomuksen jokainen voi edesauttaa pakolaisten ja
maahanmuuttajien oikeuksien toteutumista!

LUE LISÄÄ