ANTI-festivaali 2017 vei yleisöjä veden äärelle

Tiedote 25.9.2017

ANTI – Contemporary Art Festival järjestettiin 19.-24.9.2017 Kuopiossa. Festivaali kokosi kaupunkiin taiteilijoita ja yleisöä lähes kymmenestä eri maasta ja ympäri Suomea. Festivaaliteokset tarjosivat erilaisia näkökulmia veteen, ja yleisö sai kokea taidetta järvellä, uima-altaalla, lammella, vesilaitoksella ja muissa jokaiselle teokselle erikseen valituissa paikoissa. Yleisö pääsi myös eri tavoin osallistumaan teoksiin; tanssimaan ja kohtaamaan kahden kesken taiteilijoita ja keskustelemaan näiden kanssa osana teoksia.

Festivaali tavoitti noin 13 000 hengen yleisön. Lisäksi ANTI-festivaalilla on laaja ja aktiivinen seuraajajoukko sosiaalisessa mediassa, ja festivaaliviikon aikana yli 30 000 ihmistä seurasi tapahtumia, kuvia ja videoita verkossa.

Lukuisat vapaaehtoiset kuopiolaiset olivat mukana toteuttamassa festivaalilla nähtyjä teoksia: Esimerkiksi Terike Haapojan Luonnoksia vapaudesta I -teoksen tekemiseen osallistui Lumit-lukion opiskelijoita ja Kuopion vankilan vankeja. Minty Donaldin ja Nick Millarin Watermeets Kuopion toteuttamisessa oli mukana kymmenkunta Kuopion Veden työntekijää. Joseph O’Farrellin 10 MINUTE DANCE PARTIES! oli yhteistyö kuopiolaisten nuorten kanssa.

Festivaalin alla ja sen aikana toteutettiin myös Future DiverCities Lab -taiteilijalaboratorio, jossa kansainväliset ja paikalliset taiteilijat osallistivat satoja nuoria Petosen kaupunginosassa. Projektissa toteutettiin muun muassa Instagram-profiili, jonka tekemiseen osallistui lähes 100 lasta ja nuorta.

Festivaali huipentui ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon jakoon lauantaina 23.9. Palkinnon voitti libanonilainen taiteilija Tania El Khoury, joka palaa Kuopioon toteuttamaan tilausteoksen vuoden 2018 festivaalille.

ANTI-festivaali toteutettiin jälleen monialaisten yhteistyökumppanien kanssa. Vesi-teeman myötä festivaali teki yhteistyötä esimerkiksi Our Water-Conscious Land -hankkeen, Itä-Suomen yliopiston ja Kuopion Veden kanssa.

Lämmin kiitos taiteilijoille, työntekijöille, talkoolaisille ja yhteistyökumppaneille – kaikille, jotka olivat mukana tekemässä ANTI-festivaalia 2017!

Seuraava ANTI-festivaali järjestetään syyskuussa 2018.

Joseph O'Farrell: 10 MINUTE DANCE PARTIES! - Photo: Pekka Mäkinen
Joseph O’Farrell: 10 MINUTE DANCE PARTIES! – Photo: Pekka Mäkinen

 

Palaa festivaalikokemuksiin kuvien kautta!

Videokuvaaja Kim Saarinen ja valokuvaaja Pekka Mäkinen tallensivat festivaalin tapahtumia koko viikon ajan.

Saarisen parhaat palat löytyvät videopostikorteista Vimeo-sivultamme! Mäkisen upeita valokuvasarjoja löytyy Facebook-sivultamme. Katso esimerkiksi Best of ANTI 2017!

Lisätietoja

Elisa Itkonen, elisa@antifestival.com, 050 305 2005