ANTI 2018 esittelee alansa huippuja peliteemaisella festivaalilla

Tiedote 12.4.2018

ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään 17. kerran Kuopiossa 25.-30.9.2018. Olemme kutsuneet mukaan kansainvälisesti menestyneitä, palkittuja taiteilijoita, joiden teokset tarkastelevat leikin, leikkisyyden,
pelin ja pelillisyyden teemoja.

ANTI-festivaalin kotikaupungin Kuopion tilojen leikkisä haltuunotto on aina ollut keskeisessä asemassa, kun olemme tuoneet elävää, jännittävää ja yllättävää nykytaidetta innokkaaseen yhteisöömme. Vuonna 2018 tulemme keskittymään nimenomaan leikkiin ja pelillisyyteen.

Taiteelliset johtajat Johanna Tuukkanen ja Gregg Whelan ovat innoissaan vuoden festivaaliteemasta:

”Leikki ja pelit kaikessa ihmisyydelle ominaisessa monimuotoisuudessaan ovat nykyaikaisen kokemuksellisuuden ytimessä. Pelit ovat taskuissamme, näytöillämme ja jopa kehoissamme ja niitä pelataan kaupungeissa, maalla, merellä – ympäri maapalloa. Peleistä ja pelaamisesta on tullut aktiivinen tapa ymmärtää maailmaa ja toisiamme.”

Taiteellisen ohjelmiston lisäksi järjestämme festivaaliviikolla erilaisia keskustelutilaisuuksia, jaamme ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon ja järjestämme jo kolmannen kerran Future DiverCities -taiteilijalaboratorion.

Koko festivaaliohjelmisto julkaistaan elokuussa.

Lisätietoja verkkosivuillamme ja Elisa Itkonen: 050 305 2005, info@antifestival.com. Seuraa festivaalia myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Ylpeänä esittelemme festivaaliohjelmistomme viisi kansainvälistä kärkiteosta:


Madeleine Flynn & Tim Humphrey (AU): Pivot

Valloittavat australialaistaiteilijat, Madeleine Flynn ja Tim Humphrey, jotka tunnetaan Kuopiossa Megafoni-projekti- (2014) ja Shriek (2016) -teoksistaan, tuovat nyt uuden teoksensa ANTI-festivaalille.

Pivot-jättikeinut kutsuvat sinut pysähtymään ja leikkimään – ja sitten pyytävät sinua miettimään syvällisemmin tekoja, joilla sinäkin päivittäin osallistut monimutkaisen maailmamme luomiseen. Interaktiiviset, älykkäät keinut kuuntelevat, kun keinujat kohtaavat ja keskustelevat.

Hulluttele turvallisesti keinulaudan kyydissä sillä välin, kun demokratiamme huojuu kohti entistä vaarallisempaa farssia. Nauttiessasi harvinaisesta tilaisuudesta keinua, puhua ja kuunnella, muista että Pivot on ohjelmoitu huomioimaan kaikki sanat, jotka se kuulee.

Kolme Pivot-keinua pystytetään Kuopion kaupungintalon puistoon ja teos on siten kaupungin päättäjien ja muiden kuopiolaisten kohtaamispaikka!

LUE LISÄÄ

Photo: Gregory Lorenzutti - Pivot
Photo: Gregory Lorenzutti – Pivot

Action Hero (UK): Oh Europa

30 000 kilometriä rakkauslauluja ja unohtumaton esitys!

Seuraavan 6 kuukauden ajan, kansainvälisesti menestynyt duo, Action Hero ajaa matkailuautollaan yli 30 000 kilometrin matkan läpi Euroopan. He nauhoittavat rakkauslauluja ja kaipausta – tapaamiensa ihmisten laulamina. He kutsuvat myös kuopiolaiset osallistumaan prosessiin ja laulamaan rakkauslaulunsa osaksi kokoelmaa, jossa keskustelu Euroopan kiistellystä identiteetistä tiivistyy.

Jatkuvasti kasvavaa laulujen arkistoa tullaan jakamaan 24/7 Euroopan eri laidoilta. Action Hero saapuu Kuopioon seikkailunsa loppuvaiheessa, joten pääsemme nauttimaan myös matkan aikana luodusta esityksestä, ainutlaatuisesta matkapäiväkirjasta. Kuuntele ja seuraa jo etukäteen verkossa!

Oh Europa pyrkii uudelleen kuvittelemaan tapoja, joilla ajattelemme Eurooppaa ja sitä, miten jatkamme tämän alueen jakamista. Laulujen vilpitön viesti tulee politiikan ja onton retoriikan ulkopuolelta.

LUE LISÄÄ

Photo: Paul Blakemore
Photo: Paul Blakemore

Becker (NO), Goldberg (SE) & Langgård (NO): Still Life

Pohjoismainen yhteistyö ANTI-festivaalin, norjalaisen lavastustaiteilija Signe Beckerin, ruotsalaisen koreografi Rosalind Goldbergin ja norjalaisen muusikko Ingvild Langgårdin välillä!

Still Life on paikkasidonnainen esitysinstallaatio, jossa lavastustaide, koreografia ja ääni luovat yhdessä jatkuvasti muuttuvan tableau vivant -kuvan.

Viimeisen sadan vuoden aikana teknologia on kehittänyt kuvan käyttöä ja muovannut käsitystämme todellisuudesta. Still Life katsoo kuvia teollisen reformin alusta alkaen tämän päivän sosiaalisen median jatkuvaan kuvatulvaan saakka, ja heijastelee nykyaikaisen hahmottamiskykymme paradigmoja ja kuvien politiikkaa.

LUE LISÄÄ

Image: Signe Becker
Image: Signe Becker

Tania El Khoury (LB) & ANTI Festival International Prize for Live Art

Tania El Khoury, vuoden 2017 ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon voittaja, palaa Kuopioon uudella, ANTI-festivaalia varten valmistuvalla teoksellaan ja kansainvälisellä kiertuemenestyksellään!


Tania El Khoury (LB): The Search for Power

Eräänä yönä sähköt katkesivat yllättäen taiteilijan ja hänen historioitsijapuolisonsa naapurustossa Beirutissa.  Pariskunta alkoi keskustella sähkökatkosten historiasta Libanonissa. Taiteilija oli syntynyt Libanonin kansallissodan aikana (1975-1990) ja kasvanut siinä luulossa, että sähköön liittyvät ongelmat olivat alkaneet sodan aikana. Historioitsija sen sijaan muisti löytäneensä valtiollisen dokumentin, jossa oli jo vuonna 1952 ilmoitettu aikataulutetuista sähkökatkoksista läpi Beirutin.

Niin kaksikko päätti lähteä tutkimaan Libanonin sähkökatkosten historiaa, etsien kohtia, joissa julkisten palveluiden infrastruktuuri, ihmisten suhde valtioon ja lukuisat suositut kansanliikkeet risteävät.

Search for Power on esitysinstallaatio, jossa ovat osallisina taiteilija, historioitsija ja yleisö.

Työryhmä: Tania El Khoury & Ziad Abu-Rish

LUE LISÄÄ

Photo: Ziad Abu-Rish
Photo: Ziad Abu-Rish

Tania El Khoury (LB): As Far As My Fingertips Take Me

Maailmalla tunnettu esitys nyt myös Kuopioon!

As Far As My Fingertips Take Me (niin pitkälle kuin sormenpääni vievät minut) on yleisönjäsenen ja pakolaisen kahdenkeskeinen kohtaaminen galleriaseinän läpi.

He eivät näe toisiaan, mutta heidän sormenpäänsä koskettavat. Pakolainen jättää jäljen yleisöön, ja yleisö kuulee tarinoita niiltä, jotka ovat viime aikoina kohdanneet rajasyrjintää.
Nämä tarinat voi joko pitää itsellään tai pestä pois.

Konsepti: Tania El Khoury
Esitys: Basel Zaraa

LUE LISÄÄ

Photo: Tania El Khoury
Photo: Tania El Khoury

Loput festivaaliteokset julkaistaan kesäkuussa.

Vuonna 2018 ANTI-festivaali toteutetaan yhteistyössä Games for Health Finland -verkoston ja PelinTakojat ry:n eli IGDA Kuopio Hubin kanssa. Games for Health Finland on Savonia-ammattikorkeakoulun koordinoima verkosto. PelinTakojat eli IGDA Finland Kuopio Hub on osa International Game Developers Association -verkostoa.

ANTI_uutiskirje_logot_800x350px